СЪХРАНИ ТВОИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

НИЕ СЪХРАНЯВАМЕ ВАШИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Нова възможност за бившите клиенти на Cryo-Save SSCB – Swiss Stem Cells Biotech предлага възможността за безплатно съхранение на пробите, на всички бившите клиенти на Cryo-Save.
Знаем, че последните събития с Cryo-Save навредиха на имиджа и доверието към нашата индустрия. Бихме желали да помогнем на засегнатите семейства, защото вярваме във важността и сериозността на нашата работа и искаме да защитим вашите ценни проби със стволови клетки. Несъмнено, случилото се с Cryo-Save показа, че е важно родителите да проучват по-подробно биобанките, на които смятат да се доверят и че големите отстъпки и ниските цени невинаги са гаранция за надеждно извършена услуга. Предлагаме, да ви помогнем да намерите вашите проби и да ги прехвърлите при нас, където съхранението им ще бъде гарантирано: SSCB е първата биобанка за стволови клетки в Европа и вече над 15 години успява да запази непокътната своята отлична репутация, както в публичния, така и в частния сектор. SSCB разчита на подкрепата и сътрудничеството със Swiss Stem Cells Foundation   –   организация с нестопанска цел, която се занимава с научни изследвания в областта на регенеративна медицина. SSCB притежава GMP – и – FACT-Netcord сертифицирани съоръжения, които можете да посетите по всяко време. Лабораториите се намират в градчето Вакало, в Швейцария. SSCB е единствената публично-частна (хибридна) биобанка в Швейцария.

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ЗАПАЗИМ ВАШИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ. ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ, КАК?

  1. Свържете се с нас: Ще разгледаме вашия случай и ще ви добавим в списъка със заинтересовани родители   –   клиенти на Cryo-Save.
  2. Ще ви ориентираме в ситуацията: ние ще ви обясним всички стъпки, необходими за идентифициране и локализиране на вашите проби, както и за прехвърлянето им в нашата биобанка, във Вакало, Швейцария.
  3. Ще се погрижим да локализираме пробите: ще направим от ваше име необходимите постъпки за идентифициране и локализиране на пробите.
  4. Ще ви представляваме: ние ще ви представляваме пред биобанката, където се намират вашите проби към момента. Ще осигурим необходимата за вноса на пробите ви в Швейцария документация.
  5. Ще извършим прехвърлянето: ние ще транспортираме вашите проби по всички правила, т.е. така, че стволовите клетки да останат жизнени. Ние гарантираме качествено съхранение и достъп до пробите по всяко време. Ще бъдете спокойни, че вашите стволови клетки са на сигурно място   –   в SSCB Swiss Stem Cells Biotech.

Клиенти ли сте на Cryo-Save?

Свържете се с нас на +41 91 960 22 20  за да ви консултираме по телефона БЕЗПЛАТНО или ни пишете на it.info@stembiotech.ch

СЛУЧАЯТ CRYO-SAVE

Днес има много тъканни банки, предлагащи услуги по съхранение на кръв и тъкан от пъпната връв. Далеч не всички подобни биобанки обаче са еднакво надеждни и са в състояние да предложат сраавнимо качество на услугите си. Някои отминали събития показаха, че за да защитите дългосрочната си инвестиция в здраве за семейството, е важно, внимателно да подберете биобанката, на която ще поверите съхранението на стволови клетки от вашето бебе. Както е известно, преди няколко години компанията Cryo-Save   –   по онова време най-голямата европейска банка за съхранение на кръв от пъпна връв   –   фалира и беше принудена да прехвърли повече от 330 000 биологични проби в група от биобанки със седалище в Полша. Много от клиентите на Cryo-Save не знаеха или разбраха с голямо закъснение за тeзи събития, както и за прехвърлянето на пробите им другаде. Възникна сложна ситуация с определени правни последствия.

Какво може да направи SSCB за клиентите на бившата Cryo-Save?

SSCB – Swiss Stem Cells Biotech предлага напълно безплатно съхранение на пробите в Швейцария, за онези клиенти на бившата Cryo-Save, които решат да прехвърлят пробите си при нас. Желаем, да защитим концепцията и доброто име на тази индустрия, които бяха поставени под въпрос, заради лоши търговски практики.

Защо го правим?

SSCB желае да съхрани доброто име на сектора на биобанките за стволови клетки. Ние осъзнаваме, че в бъдеще, стволовите клетки и регенеративната медицина ще стават все по-важни за медицината и здравеопазването. Затова, тази дейност следва да бъде изключителен прерогатив на организации и компании с доказани етични стандарти.
SSCB си сътрудничи със Swiss Stem Cell Foundation - нестопанска организация с идеална цел, занимаваща се с научни изследвания в областта на клетъчните терапии в регенеративната медицина. Стриктното спазване на етичните стандарти и високото качество са причина, SSCB да бъде избрана за референтна биобанка в Швейцария.

Как да изберем надеждна биобанка за съхранение на стволови клетки от умбиликална кръв

на първо място, задължително е, биобанката да бъде надлежно лицензирана от местните здравни власти. Често обаче, това се оказва недостатъчно, тъй като вместо на националните лицензи, трансплантационните центрове по света се доверяват повече на утвърдените международни акредитации, каквито имат реномираните биобанки. Някои трансплантационни центрове отказват да приемат биологичен материал, обработен и съхранен от биобанки, които нямат съответните сертификати. В подобни случаи, самото съхранение може да се окаже безполезно. Сред най-важните международни акредитации в този смисъл са сертификатите за съответствие със стандартите на Fact-NetCord (за кръв от пъпната връв) и GMP (за тъкан от пъпната връв).
В много случаи, особено когато става въпрос за биобанки с международно присъствие, местният партньор е чисто търговска организация (прекупвач) на услугата. В подобни случаи, често не е съвсем ясно, кой носи отговорността пред клиента. Затова, винаги е за предпочитане, да се доверите на лицензирана биобанка. Само тогава можете да бъдете спокойни, че ще получите надеждна и качествена услуга.
Има различни критерии, които следва да имате предвид при избора на подходящата биобанка, например: – наличието на опит в тази сфера – наличието на собствен отдел за научно-развойна дейност – участието в клинични проучвания. Днес, повечето очакващи дете двойки имат достъп до услугите за съхранение на стволови клетки. Освен това, много семейства вече имат опит с този тип услуга, с предишните им деца. За някои семейства този опит може да бъде  по-скоро негативен, особено ако пробите им са били неуспешни или не по тяхна воля са били прехвърлени за съхранение в друга биобанка. Подобен беше случаят с хиляди семейства, които в миналото се довериха на компанията Cryo-Save   –   по онова време, най-голямата частна банка за стволови клетки в Европа. Сега, на засегнатите семейства бива предлагано да преподпишат договорите си с биобанката, която е приела пробите им, срещу различни ‘допълнителни’ и платени услуги. Клиентите на бившата Cryo-Save обаче имат на разположение и възможността, да изберат друга банка, на друго място.
Стандартите на Fact-Netcord са разработени специфично за дейността по банкиране на кръв от пъпна връв. Затова, не е случайно, че 69% от единиците биологичен материал в световния публичен регистър идват от биобанки с този сертификат.
Най-лесният начин е, да посетите сайта на Fact-Netcord: https://accredited.factwebsite.org/. Имайте предвид също, че някои от големите международни банки сертифицират само една от лабораториите си, създавайки впечатлението за „групова“ акрредитация, каквато всъщност не съществува.

Защо да изберете SSCB - Swiss Stem Cells Biotech

За разлика от други биобанки, в SSCB считаме, че е неуместно да се хвалим със „стотици хиляди криоконсервирани проби“ в инвентара си, ако тези проби са взети „от развалините“ на друга биобанка. Други наши конкуренти претендират спекулативно за „швейцарско качество“ по подразбиране, защото имат регистриран административен офис в Швейцария и без реално да посочват, какво точно стои зад това понятие. За разлика от всички тях, SSCB е лицензирана от Швейцарското здравно министерство и от SwissMedic биобанка, акредитирана по стандартите на Fact-NetCord и GMP. Всяко семейство, което избира за пореден път, къде да съхрани така ценния си биологичен материал, може да разчита на доказаната сигурност и качество на предлаганите от SSCB услуги, чрез офисите Милано, Рим, Цюрих и други европейски градове.

Собствени криолаборатории
Това ни гарантира пълен контрол върху всички процеси, от пристигането в лабораторията, до съхранението и евентуалното предоставяне за лечение. Можем, да ви информираме за статуса на вашите проби, във всеки един момент.

Научни проекти
Участвайки в редица клинични проучвания, създаваме нови хоризонти за медицината.

Публично-частна биобанка
Благодарение на нашите високи стандарти за качество, бяхме избрани за партньор в хибридното банкиране на Университетската болница в Берн.

FACT-NetCord сертификат
Това е единствената международно акредитация, която е разработена специално за банкирането на умбиликална кръв. Получаването и поддържането на сертификат за съответствие предполага редовни процедури за инспекция и ре-сертификация на биобанката.

GMP сертификат
Тази акредитация поставя много високи изисквания за качество - същите както при лекарствата.

Compila il form per richiedere informazioni e scaricare la guida gratuita

[hubspot type=form portal=20262290 id=23265a3d-1b06-43c1-a26d-bbca023e05c9]

Contattaci telefonicamente per una consulenza gratuita

Lun – Ven 8:00 – 18:30