Skip to content

SSCB (SWISS STEM CELLS BIOTECH)

SSCB е основана през 2005 г. от група далновидни медици – изследователи от Cardiocentro Ticino, в Лугано   –  Швейцария. След първата трансплантация на стволови клетки при пациент с инфаркт на миокарда през 2004 г., нараства убеждението, че стволовите клетки са бъдещето на медицината. Основателите на SSCB са оценили и факта, че пъпната връв е богат източник на стволови клетки и че тези клетки имат някои предимства пред стволовите клетки от костен мозък. Именно тези предимства превръщат остатъчната кръв от пъпната връв в безценен ресурс за лечение при все повече заболявания и патологични състояния.

Всичко което правим, е насочено към осигуряване на най-доброто съхранение на стволовите клетки за Вашето дете.

Съхраняваме биологичния материал на Вашите деца така, че да можем да гарантираме неговото успешно използване  – както за стандартно лечение, така и за някои от многобройните проучвания върху приложението на стволовите клетки в нови клинични индикации, като разстройствата от аутистичния спектър (РАС), детската церебрална парализа (ДЦП) или болестта на Алцхаймер.

Съхраняваме десетки хиляди препарати със стволови клетки от пъпна връв, спазвайки стриктно строгите разпоредби на Конфедерация Швейцария.

ИСТИНСКАТА БИОБАНКА

SSCB не е просто поредният търговски посредник, а истинска биобанка, която извършва целия процес на обработка, изследване и криоконсервация на биологичните материали, в своя собствена и акредитирана лаборатория.

НЕЗАБАВНО И ОСВОБОЖДАВАНЕ И ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ

При възникване на необходимост, стартираме незабавно процедурата по освобождаване на съответната биологична проба. Изградената през годините репутация на SSCB, както и акредитацията от NetCord-FACT гарантират най-високо качество и безопасност на криоконсервираните биологични материали. Благодарениие на това, всяко лечебно заведение по света би ни се доверило без колебание, да приеме и използва за трансплантация съхранените от нас стволови клетки.

НАДЕЖДНОСТ И СПОКОЙСТВИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО

За да бъде сертифицирана от NetCord-FACT, една биобанка трябва бъде в състояние, да гарантира продължаващо и непрекъснато съхранение на биологичните материали, дори в случай на евентуално закриване или преместване в друга локация. За да гарантира това условие, SSCB е осигурила съответна "резервна" банка. В случай че настъпят някакви неблагоприятни събития, нашите клиенти могат да бъдат спокойни, че съхранението на техните биологични материали ще продължи при максимална сигурност и при същите технологични условия, гарантиращи жизнеността на стволовите клетки.

НАШАТА БИОБАНКА

SSCB разполага с най-модерната криолаборатория в Швейцария. Работим 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Всички наши системи и процеси са разработени така, че Вашето семейство да има гарантиран достъп до стволовите си клетки.

НАШИТЕ АКРЕДИТАЦИИ

През 2012 г., ние станахме първата сертифицирана от NetCord-FACT частна биобанка в Европа. Организацията NetCord-FACT e най-реномираният международен орган за специфична акредитация на биобанките за умбиликална кръв. SSCB е сертифицирана също така за производството на лекарства от стволови клетки, в съответствие с изискванията на стандартите GMP и GDP. Благодарение на проекта на хибридно банкиране, SSCB е включенa в Световния регистър на донорите на костен мозък (WDMA) за предоставяне на донорски проби. Швейцарсото здравно министерство (FOPH) и Швейцарската агенция за контрол на лекарствата (Swissmedic) инспектират редовно лабораториите на SSCB и удостоверяват тяхната пригодност, чрез съответен лиценз.

СИСТЕМА ЗА КАЧЕСТВО

Използваме модерна интегрирана система за управление на лабораторната информация, осигуряваща максимална проследяемост и прозрачност, при обработката на всяка проба. Системата включва идентификация с бар-код, видеозаснемане при приемането в лабораторията и автоматично въвеждане на данни, в реално време. Това ни позволява, да сведем до минимум риска от грешки. Нашите Дюарови съдове (криоконтейнерите за съхранение) са снабдени с непрекъснат мониторинг на температурата и нивото на течния азот. Автономното захранване и контролът на достъпа допълват системата за качество така, че да бъдат гарантирани сигурността и жизнеността на стволовите клетки.

ШВЕЙЦАРСКА ФОНДАЦИЯ ЗА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

SSCB работи в тясно сътрудничество с SSCF – Швейцарската фондация за стволови клетки, чиято цел са научноизследователската и развойната дейност, при разработването на клетъчни терапии в хуманната медицина. SSCF се ангажира с редица проекти в областта на професионалното обучение на медицински специалисти и разпространението на знания за стволовите клетки сред широката публика. Фондацията извършва проектни консултации, при изграждането на биобанки за стволови клетки.

Свържете се с нас за повече информация

и безплатна консултация, на

+359 885 012 111

Compila il form per richiedere informazioni e scaricare la guida gratuita

[hubspot type=form portal=20262290 id=23265a3d-1b06-43c1-a26d-bbca023e05c9]

Contattaci telefonicamente per una consulenza gratuita

Lun – Ven 8:00 – 18:30