Skip to content

ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТА - СТРАСТ!

Това, което ни отличава от другите биобанки, е любовта, която влагаме във всичко, което правим. Това, което ни отличава, е ангажираността и страстта, които влагаме в професията си всеки ден, за да помагаме на хората да подобрят здравето си.

Научно направление

SSCB_Dr-Damiano-Castelli-staminali

DR. DAMIANO CASTELLI, MD, PHD.

Медицински директор на SSCB.

След като завършва медицина и хирургия, той специализира хематология и лабораторна медицина. От основаването на службата за кръвопреливане на Швейцарския червен кръст в Тичино той е неин медицински директор. Той е член на борда на директорите на Швейцарския червен кръст, на ISBT (Международното дружество по кръвопреливане) и на Комисията Swisscord, която наблюдава дейността на банките за кръв от пъпна връв в Швейцария. Бил е и все още е референтен експерт за различни национални и международни дружества в областта на хематологията, трансфузията и лабораторната медицина. От 2018 г. той е медицински директор на SSCB.

SSCB-DR-LUCA-MARIOTTA-PHD

DR. LUCA MARIOTTA, PHD.

Медицински директор на SSCB.

След като получава магистърска степен по молекулярна и клетъчна биология, работейки върху регулацията на генните транскрипционни фактори, той следва докторска програма по интегративна хуманна медицина в Института по физиология към Университета в Цюрих. През това време той представя работата си на международни форуми като Киото, Вашингтон и Копенхаген. През 2013 г. започва работа в Швейцарската фондация за стволови клетки (SSCF) като постдокторант, където ръководи изследователски проекти, и като мениджър на производството на продукти за модерна терапия в стерилна среда. След специализирани курсове по добри практики за производство на лекарства той получава званието технически ръководител (квалифицирано лице) за производството на стандартизирани експланти. От началото на 2020 г. той се присъединява към екипа на SSCB като експерт по продукти за клетъчна терапия.

SSCB_Dr-Greta-Minonzio-

DR. GRETA MINONZIO, PHD.

Мениджър по качеството SSCB

След като завършва биологични науки, тя защитава докторат по клетъчна и молекулярна биология в Университета на Инсубрия с цел получаване на кардиомиоцити от мезенхимни стромални клетки, получени от мастна тъкан. След това тя е изпратена в САЩ от Швейцарската фондация за стволови клетки за постдокторска стипендия в Института за изследване на диабета – Център за клетъчна трансплантация към Университета на Маями, Медицинско училище „Милър“, Флорида, под ръководството на проф.Д-р Камило Рикорди. Тук той се присъединява към екипа за върхови постижения на съоръжението за обработка на човешки клетки cGMP, където придобива задълбочени умения за работа в областта на GMP, опит в обработката и характеризирането на човешки панкреатични острови за лечение на диабет, култивиране и разширяване на клетъчни ваксини и разработване на нови клетъчни терапии за провеждане на клинични изследвания. От 2015 г. е производствен мениджър на клетъчната фабрика GMP на швейцарската фондация за стволови клетки Technopark Zurich (CH) с опит в контрола на качеството.

Compila il form per richiedere informazioni e scaricare la guida gratuita

[hubspot type=form portal=20262290 id=23265a3d-1b06-43c1-a26d-bbca023e05c9]

Contattaci telefonicamente per una consulenza gratuita

Lun – Ven 8:00 – 18:30