Стволови клетки от МАСТНА тъкан

Ако решите да съхраните стволови клетки от собствената си подкожна мастна тъкан ще ви осигури удобството, при нужда да ги имате на разположение. Рискът от отхвърляне или алергични реакции при използването на материала няма да съществува.
Процентно разпределение на клиничните проучвания (Източник: https://ClinicalTrials.gov/)
В тъканта, мастните клетки (адипоцитите) са разположени от мрежа от съединителна тъкан (строма), колаген и кръвоносни съдове, наречена стромално- васкуларна-фракция (SVF). Тази структура е особено богата на мезенхимни стромални клетки (ADMSC). Приложението на тези прогениторни клетки е от особен интерес за няколко области в медицината, особено в естетичната дерматология, както и в ортопедията и травматологията. Мезенхимните стволови клетки се поддават лесно на намножаване и диференциране в различни видове зрели клетки. Това ги прави особено ценни и към момента текат повече от 300 различни отделни проучвания, оценяващи терапевтичните качества на тези клетки по отношение на най-различни заболявания (неврологични -, сърдечно-съдови -, ендокринни – и др.).

СМИСЪЛЪТ ОТ СЪХРАНЕНИЕ НАСТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ МАСТНА ТЪКАН

Ако решите да съхраните стволови клетки от собствената си подкожна мастна тъкан ще ви осигури удобството, при нужда да ги имате на разположение. Рискът от отхвърляне или алергични реакции при използването на материала няма да съществува.

СЪХРАНЕТЕ ВАШИТЕ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ (SVF)

От сравнително малка по обем тъканна проба от мастна тъкан е възможно изолирането на достатъчно клетки с отлично качество, които могат да бъдат съхранявани и при нужда   –   намножени   –   за различни цели, сега и в бъдеще. Все повече специалисти по козметична дерматология прибягват до използването на клетки от мастната тъкан, при различни козметични процедури. Обикновено се изолира т.нар. стромално- васкуларна-фракция (SVF), която представлява изобилен и лесно достъпен източник на прогениторни клетки.

КАК СЕ ВЗЕМА МАТЕРИАЛ ОТ ПОДКОЖНА МАСТНА ТЪКАН

Проба от мастната тъкан може да бъде взета във всяка възраст, чрез сравнително лесен и безопасен метод. Самото пробовземане може да бъде извършено от квалифициран пластичен хирург, чрез мини-липосукция. Това е установена медицинска практика. Прави се малък разрез, обикновено в коремната област и с помощта на тъпа канюла се аспирира подкожна мазнина. пробата трябва да бъде изпратена  незабавно, със специализиран куриер до GMP-сертифицираната лаборатория на SSCB. Там пробата ще бъде обработена и ще бъде отделена стромалн- васкуларната-фракция (SVF), съдържаща до 20 – 30% жизнени мезенхимни клетки. SSCB ще съхрани дългосрочно обработената проба. Свържете се с нас за повече информация

Compila il form per richiedere informazioni e scaricare la guida gratuita

[hubspot type=form portal=20262290 id=23265a3d-1b06-43c1-a26d-bbca023e05c9]

Contattaci telefonicamente per una consulenza gratuita

Lun – Ven 8:00 – 18:30