Skip to content

ШВЕЙЦАРСКАТА БИОБАНКА, КОЯТО СЕ ГРИЖИ ЗА СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ НА ВАШЕТО ДЕТЕ

РЕВОЛЮЦИЯ В МЕДИЦИНАТА

Най-добре сертифицираната и 100% швейцарска биобанка
Качество и сигурност за цялото семейство
Контакт: 0885 012 111
неангажираща консултация
на български: 0885 012 111
Повече за Fact-Netcord
SSCB е ЕДИНСТВЕНАТА FACT-NetCord-сертифицирана биобанка В ШВЕЙЦАРИЯ
FACT-NetCord е най-важната международна система за сертифициране на банките за умбиликална кръв.
Сред общо 5 частни биобанки в света, SSCB е единствената швейцарска биобанка, която вече над 10 г. поддържа акредитацията си от FACT-NetCord.
Системата на FACT-NetCord е специфична и обхваща цялостния процес на банкиране.
Затова сертификатът гарантира най-високо качество - от пробовземането и обработката, до замразяването и съхранението на материала.
Стандартите на FACT-NetCord са признати в целия свят.
Хибридно банкиране: дарете или съхранете за семейни нужди
Единствената публична и частна биобанка в Швейцария
SSCB е единствената хибридна биобанка в Швейцария, която, благодарение на съвместен проект с университетската болница в Берн дава възможност, както за семейно банкиране, така и за донорство в обществена полза. Биобанката възстановява на 100 % от разходите, в случай, че семейството дари пробата за лечение
Правим само това, което е научно доказано
Защо не съхраняваме плацентата
SSCB засега не предлага съхранение на плацентата, защото:
- няма научни доказателства за практическата полза от клетките, съдържащи се в плацентата,
- няма стандартизиран метод за криосъхранение на този тип материал,
- подкожната мастна тъкан на майката е удобен източник за прогениторни клетки с по-добро качество и SSCB вече има такава услуга, и
- за разлика от ситуацията с кръвта от пъпна връв, няма официално одобрени клинични индикации за лечение с клетки от плацентата.
Източник: https://quimamme.corriere.it/gravidanza/salute/un-giorno-la-placenta-ci-curera.
Вижте интервюто с проф. д-р Орнела Паролини, която е сред основателите наInternational Placenta Stem Cell Society (https://www.iplassociety.org/mission).
Нашите летни оферти
Спестете до 200 шв.фр., само до 30. август!
Свържете се с нас и се информирайте за всички актуални предложения за бременни това лято. Не пропускайте подаръците, които имаме специално за вас, и получете отстъпка до 200 швейцарски франка за продукт по ваш избор.

СЪХРАНЕНИЕТО НА КРЪВ И ТЪКАН ОТ ПЪПНАТА ВРЪВ - СПОКОЙСТВИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ВАШЕТО БЕБЕ

Стволовите клетки са една от най-вълнуващите новости, които предлага медицината днес. Стволовите клетки от кръвта и тъканта на пъпната връв имат огромен потенциал. Съхранението им е разумна инвестиция за здравето на вашето бебе.
клинични индикации
0
% минимално необходима съвместимост при трансплантация и наличност "на момента"
0
Трансплантации на кръв от пъпна връв
0

SSCB ИМА НАЙ-ПРЕСТИЖНИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ АКРЕДИТАЦИИ

Именно благодарение на нашите сертификати за качество, бяхме избрани като партньор в пилотния проект за първата хибридна банка (публична/частна) в Швейцария.

SSCB е единствената швейцарска биобанка сред всичките 5 частни банки за кръв от пъпната връв в света, които са сертифицирани от Fact-NetCord. Поддържаме тази акредитация, вече над 10 години..

Нашите лаборатории съответстват, както на националните, така и на най-високите международни изисквания и стандарти, включително за GMP.

нашата история

В Swiss Stem Cells Biotech (SSCB), сме фокусирани от години върху съхранението на тъкани и клетки. От 2005 г. насам сме специализирани в извличането, обработката и съхранението на стволови клетки за терапевтични и медико-естетични цели, както и в разработката на нови методи и протоколи за тази дейност.

КАКВО СПОДЕЛЯТ КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

Решихме да съхраним пъпната връв на нашите дъщери, за да подсигурим допълнително тяхното здраве и благодарение на проучванията се надяваме, че те ще имат спокоен и защитен живот. Избрахме SSCB, заради отличната й репутация сред медицинските специалисти.
Алесия и Патрицио
Родителите на 2 момиченца
Нашият син Даниеле страда от детска церебрална парализа. Състоянието му се подобри, след като през 2019 г. получи стволови клетки от сестра си Маргарита. Това внесе светъл лъч в живота на нашето семейство. Благодарни сме на SSCB и на университетската клиника "Дюк" в Дърам, Северна Каролина!
Фулвио и Паола
Родителите на Даниеле
След трагичния изход от заболяването на наш близък, решихме да съхраним стволови клетки от пъпната връв на нашето бебе в SSCB. Считаме, че по този начин осигуряваме детето си с ценен ресурс за евентуално лечение.
Стела и Салваторе
Родителите на Джовани

Compila il form per richiedere informazioni e scaricare la guida gratuita

[hubspot type=form portal=20262290 id=23265a3d-1b06-43c1-a26d-bbca023e05c9]

Contattaci telefonicamente per una consulenza gratuita

Lun – Ven 8:00 – 18:30